Een paar weken geleden heb ik de film Ready Player One in de bioscoop gezien. Deze film is enigszins losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Clive. Het boek trok door zijn 8-bit cover 1,5 jaar geleden direct mijn aandacht in de boekenwinkel ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het was namelijk tot de nok toe gevuld met oldskool nerd referenties. Daarom was ik natuurlijk ook benieuwd naar de film! Eerlijk gezegd vond ik het boek beter dan de film (wat wel vaker het geval is), maar de film bevatte een belangrijke les waar jij iets aan kunt hebben.

De 8-bit cover van mijn exemplaar van het boek Ready Player One

In dit artikel deel ik de les die ik uit de film Ready Player One heb geleerd die jou kan helpen op het gebied van de liefde. Hiermee kun jij stappen zetten om klaar te zijn voor een player two in je leven zodat je jouw leven niet langer in single player modus hoeft te blijven spelen. Mocht je de film (nog) niet gezien hebben, dan bevat dit artikel een lichte spoiler over het eerste gedeelte van de film. Het specifieke spoiler gedeelte heb ik aangegeven met HTML spoiler tags.

Oasis

De film speelt zich af in het jaar 2045. Tegen die tijd is vrijwel de hele wereld dusdanig afgetakeld. Hierdoor ontsnappen mensen massaal naar OASIS: een soort van super virtual reality wereld waarin je alles en iedereen kunt zijn. Wanneer de programmeur van OASIS (James Halliday) overlijdt, duikt er een videobericht op waarin hij vertelt dat hij een Easter Egg verstopt heeft in OASIS en dat er 3 sleutels nodig zijn om deze Easter Egg te krijgen. Degene die de 3 sleutels vindt en de Easter Egg weet te bemachtigen, erft de controle over OASIS.

Om de eerste sleutel te bemachtigen in de film, moeten spelers de finishlijn bereiken van een zeer pittige race. Het parcours is gevuld met allerlei traps en monsters om te voorkomen dat iemand de race voltooit. Zo komen spelers oog in oog te staan met de T-rex uit Jurassic Park en King Kong (uit de gelijknamige film). De traps en monsters zijn zeer succesvol om alle spelers tegen te houden, want lange tijd lukt het niemand om heelhuids de finishlijn te behalen. Totdat hoofdpersonage Wade Watts iets probeert wat hij nog niet eerder had geprobeerd: [LICHTE SPOILER] achteruit rijden ipv vooruit rijden! Daardoor ontdekt hij een geheime route die hem veilig onder het gevaarlijke parcours begeleidt en waardoor hij als eerste veilig de finishlijn weet te bereiken. [/LICHTE SPOILER]

When at first you don’t succeed…

Tot zover het gedeelte van de film. Wat is nu de les die ik hieruit heb geleerd? Een bekend Engels gezegde is “When at first you don’t succeed, try, try again.” Dit gezegde geeft aan dat je niet op moet geven en door moet blijven gaan totdat je bereikt wat je wilt bereiken. Dat is precies hoe Wade de race in het begin aanpakt. Hij probeert meerdere malen de race op de ‘normale’ manier uit te rijden. Ik zou het Engelse gezegde willen uitbreiden met een waardevolle aanvulling: “If you still don’t succeed, try something else.” En dit is wat Wade uiteindelijk doet. Hij gaat nadenken over wat hij anders zou kunnen doen. Uiteindelijk lukt het hem op de race te voltooien door iets anders te doen dan wat hij voorheen meerdere malen probeerde. En daarmee bereikte hij succes!

Tijd voor iets anders!

Vroeger hield ik zelf vast aan het Engelse gezegde. Ik bleef maar op dezelfde manier proberen, maar telkens kwam ik in de beruchte friendzone terecht. Pas toen ik net als Wade ging ontdekken wat ik anders zou kunnen doen, lukte het opeens wel. De meeste mensen die ik help op gebied van de liefde blijven eerst hetzelfde keer op keer proberen. Ze zijn vaak vastgelopen in hun manier van flirten of mensen aanspreken (of juist niet aanspreken). En als ze uiteindelijk niet lukt, dan stoppen ze met proberen

Daarom vind ik de aanvulling zo waardevol: “If you still don’t succeed, try something else.” Als je na meerdere keren op 1 manier niet de resultaten bereikt die je wilt bereiken, dan wordt het tijd om het op een andere manier te proberen. Als je net zolang doorgaat totdat je hebt gevonden wat voor jou werkt, dan is het onvermijdelijk dat je uiteindelijk de player two vindt die je verdient.

De volgende stap

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Maar gelukkig hoef je het niet op eigen kracht te doen. Ik kan je er namelijk bij helpen. In mijn boek beschrijf ik namelijk mijn 6 stappenplan om de meest aantrekkelijke versie van jezelf te worden. Hoewel het voor mannen is geschreven, zijn de tips ook zeker bruikbaar voor vrouwen. En de eerste paar hoofdstukken kun je zelfs gratis downloaden! Klik op de knop hieronder om de eerste 3 hoofdstukken gratis te kunnen bemachtigen.

>>> Ik Wil 3 Hoofdstukken Gratis <<<

Heb jij de film Ready Player One ook gezien? Laat in de comments hieronder weten wat je ervan vond!