Stel, je hebt onlangs meegedaan aan een speeddate sessie waarin je veel verschillende mensen hebt gesproken. Je vond het gesprek een aantal keer leuk genoeg om een ja in te vullen. En wat blijkt nu? Ook de andere partij vond het leuk om met jou te praten. Oftewel: je hebt een match! Maar daarna sta je er alleen voor. Je hebt dus een naam en een e-mail adres gekregen, maar hoe kun jij de kans vergroten dat er vervolgens een leuk vervolg komt? Welke dingen moet je wel doen als je een match hebt? Na het lezen van dit artikel weet je hoe je het contact met je match makkelijker, leuker en spannender kunt maken.

Zelf heb ik in de tijd dat ik vrijgezel was verschillende keren meegedaan aan een speeddate sessie. Ik vond het altijd erg leuk om in korte tijd veel verschillende dames te spreken. Omdat je maar een paar minuten hebt om elkaar te spreken, vlogen de gesprekken voorbij. Maar het was altijd voldoende om een eerste indruk te krijgen van de ander. Bovendien zaten er altijd wel een paar dames tussen die ik nog wel iets langer zou willen spreken. En meestal kreeg ik na afloop te horen dat ik een paar matches had! Maar dan… dan begint het eigenlijk pas! Al doende heb ik geleerd wat je beter wel en niet kunt doen tijdens het contact na een speeddate sessie. En een aantal tips ga ik met jou delen.

  1. Wacht niet te lang met een mail sturen.

Vaak zit er een dag of 2 tussen het moment dat je elkaar even heel kort hebt gezien & gesproken en de tijd dat je de contactgegevens krijgt van een match. Als je dan nog een paar dagen wacht met contact opnemen, dan herinnert je match jou niet meer goed. Bovendien kan het dan overkomen alsof je achteraf geen interesse meer hebt. Ook al heb je een drukke week, neem even de moeite om zo snel mogelijk een mail te sturen.

  1. Verwijs in je mail naar jullie kort gesprek.

Als het goed is, zijn de mensen die je interessant vond blijven hangen om de een of andere reden. Vertel wat je je nog herinnert van het gesprek en wat je daar leuk aan vond. Als je erachter kwam dat de ander bijvoorbeeld creatief was met tekenen, dan kun je in je eerste mail daar naar terugverwijzen. Hierdoor weet de ander dat je hebt geluisterd en dat de ander in jouw ogen opviel tussen de andere mensen.

  1. Stuur als geheugensteuntje een foto van jezelf mee.

Tijdens een speeddate sessie krijgt iedereen veel mensen te zien en te spreken. Om de ander te helpen herinneren wie jij ook alweer was, kun je het beste een leuke foto van jezelf meesturen. Daarnaast kun je 1 of meerdere foto’s meesturen waarop je iets aan het doen bent wat je leuk vindt om te doen. Zo krijgt de ander een beeld van wie jij bent buiten het korte gesprekje om. Bovendien geef je de ander mogelijke aanknopingspunten om nieuwsgierig naar te worden.

  1. Stuur als je een mail krijgt ook een reactie terug.

Het is wel zo beleefd om sowieso een reactie terug te sturen wanneer je zelf een bericht krijgt van een match. Maar toch heb ik het zelf een aantal keer meegemaakt en hoor ik dit ook van veel van de deelnemers aan de speeddate sessies die ik organiseer. Het kan zijn dat je alleen een ja had aangekruist omdat je twijfelde en dat je nu zeker weet dat je geen contact meer wenst met de ander. Laat de ander dat dan op een vriendelijke manier weten. Dan laat je de ander niet met vraagtekens achter.

  1. Hou de eerste mail luchtig.

Je hebt een kort gesprekje gehad en dit is het eerste vervolgcontact. In deze mail hoef je nog geen diepgaand gesprek te starten, maar het doel is om de volgende stap te maken. Dit is je kans om de ander nieuwsgierig(er) te maken naar wie jij bent. En om te laten zien dat jij nieuwsgierig bent geworden naar de ander. Stel daarom ook een open vraag over de ander om de kans op een reactie te verhogen.

Deze 5 tips kun je gebruiken om meer uit je match(es) te halen na een speeddate. Laat in een reactie hieronder weten wat jouw leuke en minder leuke ervaringen zijn met speeddaten!