De Rubiks kubus: wie kent hem niet? De populaire kubus is in 1974 ontworpen door Hongaarse beeldhouwer en professor in de architectuur Ernõ Rubik. In 1980 werd de Rubiks kubus (die eerst de “Magic Cube” heette) geïntroduceerd aan de hele wereld en inmiddels is het de meest verkochte puzzel ter wereld. De klassieke 3×3 kubus heeft ruim 43 triljoen (4.3*10^19) mogelijke posities, waarbij er slechts 1 de goede oplossing is:

De mijne opgelost

Hoe je de Rubiks kubus waarschijnlijk nog nooit bekeken hebt, is welke lessen voor het verbeteren van je liefdesleven erin zitten. Gelukkig heb ik dat voor je gedaan en er zitten er meer in dan je denkt. Want volgens mij kun je elk probleem in je liefdesleven benaderen als een onopgeloste Rubiks kubus. In dit artikel deel ik de liefdeslessen van de Rubiks kubus met jou.

 

1. Let op de beginstand

Voordat je een Rubiks kubus gaat oplossen is het slim om te kijken wat de huidige stand is van de kubus. Is hij al helemaal opgelost? Dan hoef je niks meer te doen! Is hij al gedeeltelijk opgelost? Dan heb je dus minder stappen te gaan dan je dacht. 

Hetzelfde geldt voor een probleem in de liefde. Wat is jouw huidige stand van zaken? Ben je al 10 jaar ongewenst vrijgezel en kom je de hele tijd in de beruchte friendzone? Of kom je net uit een relatie van 5 jaar en ben je eigenlijk nog niet klaar voor een nieuwe relatie? Of vind je het wel prima om (al dan niet tijdelijk) vrijgezel te blijven?

2. Weet waar je naartoe wilt

Bij het oplossen van een probleem is het essentieel dat je weet waar je naartoe wilt. Bij de Rubiks kubus is het duidelijk: er is 1 oplossing waar je naartoe werkt.

Als je ongewenst vrijgezel bent en je zou graag een romantische relatie willen, dan zijn er momenteel naar schatting ruim 7,6 miljard andere mensen op Aarde waarmee je dat eventueel zou kunnen proberen. Daar zitten natuurlijk heel veel mensen bij waar je geen relatie mee wilt (gebaseerd op onder andere geslacht / leeftijd / aantrekkelijkheid / woonplaats / cultuur / taal / relatiestatus), maar dan nog blijven er meer mensen over dan dat je zou kunnen ontmoeten in je hele leven.

3. Onderneem doelgerichte actie

Hoe lang je ook naar de Rubiks kubus blijft kijken of er over na blijft denken, een onopgeloste Rubiks kubus blijft onopgelost. Pas als je de kubus vastpakt en gaat verdraaien, kom je een stapje dichterbij de oplossing.

Een probleem op het gebied van liefde lost zichzelf ook niet op door alleen maar na te blijven denken. Pas als je actie gaat ondernemen kan er iets veranderen. Ben je ongewenst vrijgezel en wil je daar verandering in brengen? Onderneem dan doelgerichte actie!

4. Verdeel je probleem in kleinere stappen

Als je hebt besloten om actie te ondernemen, waar moet je dan beginnen? De beginners methode om een onopgeloste Rubiks kubus op te lossen is: pak het laag voor laag aan. In het begin werk je alleen aan het oplossen van de 1e laag. Pas wanneer deze laag opgelost is, ga je de 2e 6.  oplossen en als laatste de 3e laag. Zo verdeel je het hele probleem op in kleinere delen.

Bij een probleem op het gebied van de liefde is het slim om precies hetzelfde te doen. Stel, je weet niet hoe je iemand aan moet spreken. Daarbij kun je het probleem bijvoorbeeld opdelen in: hoe stap ik op iemand af (laag 1), wat zeg ik tegen die persoon (laag 2) en hoe vervolg ik het gesprek daarna (laag 3)?

5. Er zijn meerdere oplossingen voor hetzelfde probleem

De beginners methode van het oplossen van de Rubiks kubus is niet de enige manier om de puzzel op te lossen. Er zijn talloze manieren om naar de gewenste eindstand te komen.

Zo ook met je liefdesleven. Als je bijvoorbeeld momenteel vrijgezel bent en graag een leuke vrouw zou willen ontmoeten, dan zijn daar talloze manieren voor. Op straat, in een supermarkt, via een datingsite/app, tijdens het speeddaten, op een vrijgezellenfeest, in de kroeg. En hoe spreek je haar dan aan? Ook daar zijn talloze manieren voor: vragen naar de weg, haar een compliment geven, een opmerking maken over de situatie waarin jullie je bevinden, een vraag stellen, een leuke opmerking maken, “hallo” zeggen. Mocht één specifieke manier niet werken, probeer dan een andere manier om naar je gewenste eindstand te komen.

 

6. Zoek hulp wanneer je de puzzel niet zelf kunt oplossen

Vroeger had ik geen idee hoe ik de Rubiks kubus op moest lossen. Toen ik er even de tijd voor nam, lukte het me om zonder hulp de 1e laag zelf op te lossen. Maar dan komt de 2e laag. Ik kwam er zelf niet uit hoe ik de 2e laag kon oplossen zonder de 1e laag te verprutsen. Uiteindelijk heb ik op internet hulpmethodes opgezocht om de puzzel op te lossen. Daarmee werd het een stuk makkelijker.

Zo ook op het gebied van de liefde. Jarenlang kwam ik keer op keer ongewenst in de friendzone terecht. Vrouwen vonden me wel aardig, maar zagen me meer als een goede vriend of een broer. Totdat ik besloot hulpmethodes op te zoeken om dit probleem op te lossen. Talloze boeken en online trainingen vond ik en hiermee werd het een stuk makkelijker. Kun je zelf de puzzel niet helemaal oplossen? Schakel dan hulp in!

 

7. Oefenen, oefenen, oefenen…

Of je nu met of zonder hulp de Rubiks kubus gaat oplossen, in het begin gaat het stroef en moeizaam. Je handen en vingers zoeken de beste manier om de lagen zo snel mogelijk te draaien. Naargelang je meer tijd stopt in het proberen, gaat het steeds makkelijker en sneller. Het huidige wereldrecord Rubiks kubus oplossen staat momenteel op 3.47 seconden. Niemand kan dit zo snel doen zonder heel veel te oefenen.

Zo is het ook op het gebied van de liefde. Misschien merk je in het begin dat het moeizaam gaat om stappen te zetten, maar hoe vaker je de stap zet, hoe makkelijker het wordt. Zodat je over een tijdje misschien zelfs terugdenkt waarom je er eerder zoveel moeite mee had. Zoals met vrijwel alles wat in het begin moeilijk is: het wordt makkelijker door het vaker te doen!

 

8. Een stappenplan helpt je verder

Wanneer je je even verdiept in de algoritmes om een Rubiks kubus op te lossen, dan lukt het allemaal sneller, dan zonder de algoritmes. Dat is het fijne aan een stappenplan: doe eerst dit, dan dat en daarna zo en je bent er. Een stappenplan is eigenlijk het recept van succes.

En of je dat nu toepast op de Rubiks kubus, of op je liefdesleven, dat maakt niet zoveel uit. Wanneer je het stappenplan weet om jouw probleem op het gebied van de liefde te overwinnen, dan zul je dat probleem veel sneller overwinnen.

 Zo zie je maar: hoe je een puzzel oplost in de ene context kun je ook gebruiken om een puzzel op te lossen in een hele andere context. Nu denk je misschien: handige tips, die wil ik gaan gebruiken! Daar ga ik je bij helpen. Aanstaande vrijdagavond 12 april organiseer ik namelijk een mannenavond waarop je in een informele sfeer jouw vragen kunt stellen rondom jouw probleem op het gebied van de liefde. En dat voor een introductieprijs van €15! Klik op de knop hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven voor deze avond.

>>> Informatie Mannenavond <<<