Heb jij dit wel eens meegemaakt? Je ziet een aantrekkelijk vrouw en je wilt haar graag aanspreken. Maar je hebt geen idee wat je moet zeggen om het gesprek met haar te beginnen. Bovendien wordt je niet graag door haar afgewezen. Hoe kun je haar dan toch aanspreken? Ik heb een manier bedacht om elke aantrekkelijke vrouw aan te kunnen spreken, zonder dat er een kans is om afgewezen te worden! Voordat ik deze manier ga uitleggen, even een kort verhaaltje wat me laatst overkomen is.

Ik was druk aan het werk toen opeens de deurbel ging. Bij het openen van de deur zie ik iemand die een jas draagt met daarop het logo van de hartstichting. Je krijgt te horen: “Goedemiddag, ik ben aan het collecteren voor de Hartstichting, wilt u een bijdrage leveren voor het goede doel?”, of een vergelijkbaar standaardzinnetje die bijna alle collectanten gebruiken.

Los van het exacte goede doel waar ze voor aanbelde, het doel waarmee collecten van goede doelen aanbellen is om iets te HALEN. Eerst tijd en aandacht om hun verhaal te houden en daarna geld. Vergelijk het met de volgende situatie: de deurbel gaat en bij het openen van de deur zie je de postbezorger die de Nintendo Switch komt BRENGEN die je gisteren online besteld hebt. Het gevoel nadat de postbezorger is langs geweest is een positief gevoel.

Laat ik nu even de vergelijking maken met vrouwen aanspreken. Om de vergelijking duidelijk te maken, neem ik even het perspectief van de aantrekkelijke vrouw aan die wordt aangesproken. Ik krijg te horen: “Deed het pijn, toen je uit de hemel kwam gevallen?”, of een andere ‘grappige’ openingszin die ik pas een paar duizend keer heb gehoord. Het resultaat: ik wil graag dat het gesprek met de man in kwestie zo snel mogelijk is afgelopen.

Dit is PRECIES dezelfde situatie als de collectant aan je deur. De meeste mannen spreken namelijk vrouwen aan om (bewust of onbewust) iets te komen HALEN. Vaak in de vorm van haar tijd en/of aandacht. Wanneer je je bedenkt dat iemands tijd en aandacht waardevol is, vraag je haar dus eigenlijk om in jou te investeren, nog voordat ze je verder kent.

Zou je in plaats van iets te komen HALEN bij een vrouw een gesprek kunnen starten door iets te BRENGEN? Jazeker! Maar wat moet je dan komen BRENGEN? Daarvoor is het belangrijk om te weten wat iedereen (man of vrouw, jong of oud, dik of dun…) leuk vindt om te krijgen. En als het even kan ook nog gratis is en makkelijk om te geven. Heb je al een idee? Ik zal je uit de brand helpen: het is een compliment!

“Wat heb je toch een mooie ogen/leuke glimlach/lange benen/glanzend haar!” Dit typen complimenten bedoel ik NIET. Je komt dan namelijk over alsof je haar komt versieren en dan kom je alsnog iets HALEN. Nee, ik heb het over een compliment over haar uitstraling of persoonlijkheid.

Je zou bijvoorbeeld een gesprek kunnen starten met: “Hoi, ik moest je gewoon even laten weten dat je een leuke uitstraling hebt. Ik ben [vul hier jouw naam in], wie ben jij?” Hierdoor kom jij iets positiefs BRENGEN en geef je haar de mogelijkheid om een praatje met je te maken als ze dat leuk vindt.

Natuurlijk kan het zo zijn dat ze niet zit te wachten op een gesprek met jou. Daarom is er nog iets extra’s nodig om je niet afgewezen te voelen. En dat is je MINDSET bij het aanspreken. De meeste mannen hebben als mindset bij het aanspreken om haar beter te leren kennen. Een behulpzamere mindset zou zijn dat je enige doel bij het aanspreken is dat je ervoor gaat zorgen dat haar dag leuker wordt.

Een compliment over haar uitstraling of persoonlijkheid heeft namelijk als effect dat haar dag leuker is geworden. Alles wat daarna komt is BONUS. Als je vervolgens jezelf voorstelt en vraagt wie zij is, geef je haar de optie om een leuk gesprek met je te hebben. En dat is de mogelijke BONUS. Met deze mindset is het onmogelijk om je afgewezen te voelen, want je doel bij haar aanspreken is al bereikt.

Kortom: wanneer je met de juiste mindset een compliment geeft over haar uitstraling of persoonlijkheid, dan kun je niet afgewezen worden. Je doel is namelijk alleen maar haar dag leuker maken en dat bereik je al door het geven van het compliment. De rest is BONUS.

In mijn boek geef ik je nog veel meer inzichten en tips om de programmeur van je liefdesleven te worden. Je kunt het via bol.com bestellen: https://www.bol.com/nl/p/van-gamer-naar-player-word-programmeur-van-je-liefdesleven/9200000075173334/?suggestionType=typedsearch.