Stel, je komt een vrouw tegen die je graag aan zou willen spreken. Maar hoe pak je dat dan aan? Het is mij wel eens overkomen dat ik niet wist wat ik tegen haar moest zeggen, hierdoor te lang wachtte en uiteindelijk was het moment om haar aan te spreken voorbij. Onderstaande aandachtspunten kunnen je helpen om deze situatie te voorkomen.

1. Let op haar lichaamstaal.

De meeste vrouwen laten via hun lichaamstaal weten of ze open staan voor een praatje of niet. Wanneer ze aandachtig een boek aan het lezen is of met haar telefoon bezig is, dan lijkt het erop dat ze niet staat te wachten op een praatje. Wanneer ze echter om zich heen aan het kijken is en een open lichaamshouding heeft, dan lijkt het erop dat ze wel openstaat voor een praatje.

2. Maak oogcontact met een glimlach.

Maak oogcontact met haar voordat je haar gaat benaderen. Wanneer je oogcontact hebt met haar, glimlach dan. Denk bijvoorbeeld aan een leuke ervaring die je hebt gehad om een authentieke glimlach op je gezicht te toveren. Wanneer zij ook naar jou glimlacht, is dat een teken dat ze open staat voor een praatje.

3. Benader haar.

Als ze positief reageert op jouw oogcontact en glimlach, heb je alle toestemming die je nodig hebt om op haar af te stappen. Benader haar niet direct van voren, want dat kan intimiderend overkomen. In plaats daarvan kun je langs haar af lopen en een gesprekje beginnen.

4. Begin het gesprek.

Veel mannen vinden dit het moeilijkste onderdeel. Hoe begin je het gesprek nu? Wat is de perfecte openingszin? De beste die ik ken is: “Hoi, ik ben [jouw naam], wie ben jij?”. Probeer geen originele openingszin te bedenken, want de kans is groot dat ze hem al eerder gehoord heeft van een andere man die origineel probeerde te zijn. Beter een effectieve openingszin dan een originele openingszin!

5. Natuurlijk gesprek.

Zorg voor een natuurlijk gesprek. Een gesprek zoals je die met een goede vriend zou hebben. Hierdoor voelt zowel zij zich meer op haar gemak als jij. Wissel bijvoorbeeld af met open en gesloten vragen. Zorg er bovendien voor dat je haar genoeg aan het woord laat. Wanneer je merkt dat je veel over jezelf aan het vertellen bent, stel haar dan een vraag om het woord aan haar te geven.

6. Luister naar wat zij te zeggen heeft.

Veel vrouwen waarderen het wanneer je actief naar haar luistert. Door terwijl zij aan het praten is te knikken en te hummen, geef je non-verbaal aan dat ze door mag praten. Ook tussendoor in je eigen woorden samenvatten wat ze heeft gezegd om te kijken of je haar goed begrepen hebt is een manier om haar te laten weten dat je luistert naar wat ze te zeggen heeft.

7. Vertel iets over jezelf

Het gesprek is niet alleen bedoeld voor jou om haar beter te leren kennen, maar zeker ook andersom. Vertel dus ook wat over jezelf. Zeker wanneer je zelf iets soortgelijks hebt meegemaakt waar zij over aan het vertellen is. Wanneer het gesprek goed verloopt, zal zij jou ook vragen terug gaan stellen. In een natuurlijk gesprek zal zij de vragen die je aan haar stelt ook aan jou stellen. Het is handig om al enigszins te weten wat jouw antwoord op de vraag ongeveer zou zijn.

8. Laat haar kennis maken met jouw gevoel van humor.

Een van de dingen waar vrouwen op vallen is een man met humor. Nu hoef je niet de hele tijd de stand-up comedian uit te hangen, maar laat haar wel kennismaken met jouw gevoel van humor. Let daarbij op haar reacties. Wanneer ze duidelijk blij wordt van jouw humor, dan gaat het de goede kant op. Als ze echter niet kan lachen om jouw humor, dan is dat een teken dat ze misschien niet zo goed bij jou past.

9. Weet wanneer je gesprek moet afsluiten.

Soms is het zo dat de vrouw klaar is met het gesprek. Let daarom tijdens het gesprek ook op haar lichaamstaal. Raakt ze snel afgeleid door andere mensen/dingen om haar heen, dan heeft ze niet veel aandacht voor jou. Ook als ze kortaf reageert op al jouw vragen, dan is dat een teken voor jou om het gesprek af te sluiten. Dat kun je op een vriendelijk manier doen door te zeggen: “Het was leuk om je even te spreken. Misschien zie ik je nog eens.” en daarna weg te lopen. En daarna kun je een gesprek met een andere vrouw beginnen.

Met deze tips kun je de volgende keer een gesprek aanknopen met een vrouw die je tegenkomt. En hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het zal gaan. Totdat je er uiteindelijk niet eens meer over na hoeft te denken.

Laat via een reactie hieronder weten op welke manier jij ooit een vrouw hebt aangesproken. En of die manier het gewenste resultaat had. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!