Een van de vaardigheden die velen om je heen onder de knie lijken te hebben, maar die niemand je leert: het vinden van een partner. Ik weet het nog van de tijd dat ik single was: overal om me heen gingen stelletjes samenwonen en kregen kinderen, terwijl ik vrijgezel was. Het leek net of ik de juiste persoon maar niet tegenkwam, of dat ik misschien niet leuk genoeg was. Zit jij ook in een soortgelijke situatie? Dan kunnen de volgende 7 kleine, simpele tips je helpen om de man of vrouw te vinden die jouw volgende partner zou kunnen worden!

1. Ga de deur uit.

Laten we eerlijk zijn: als je dit artikel aan het lezen bent, heb je momenteel niet de ideale partner naast je op de bank zitten. En de ideale partner belt ook zeker niet vanuit het niets aan bij je deur. Het klinkt misschien als een open deur, maar als je de deur niet uit gaat, zul je nooit de partner tegenkomen die je verdient.

2. Ga verzorgd de deur uit.

Voordat je na het lezen van de vorige alinea meteen de deur uitgaat, zorg ervoor dat je uiterlijk er verzorgd uitziet. Je weet immers nooit wie je tegen gaat komen. En aangezien je geen tweede kans krijg voor een eerste indruk, zorg ervoor dat jouw eerste indruk positief is. Poets je tanden, trek leuke kleren aan die goed zitten, en draag een lekker geurtje. Hierdoor krijg je al een lach op je gezicht wanneer je jezelf in de spiegel bekijkt.

3. Lach meer.

Het mooiste wat je kunt dragen is een lach op je gezicht. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs als je lacht wanneer je niet blij bent, je beter gaat voelen door het lachen. Uit een andere studie bleek dat lachende vrouwen zonder make-up aantrekkelijker werden gevonden dan niet-lachende vrouwen MET make-up. Bovendien zien lachende mensen er meer uit alsof ze open staan voor contact dan niet-lachende mensen.

4. Neem een open lichaamshouding aan.

Een andere manier om te laten weten dat je openstaat voor contact is zelf een open lichaamshouding aan te nemen. Dus geen gekruiste armen of laaghangende schouders, maar borst vooruit, schouders naar achteren en je armen naast je lichaam houden in plaats van daarvoor. Als je zelf positieve energie uitstraalt, dan krijg je bijna automatisch meer ogen op je gericht.

5. Maak oogcontact.

Ogen worden ook wel de vensters van de ziel genoemd. Wanneer je oogcontact maakt met iemand, zorg je ervoor dat je de ander goed kunt bekijken en dat die persoon jou ook ziet staan (letterlijk en misschien wel figuurlijk!). Wanneer je niet meteen wegkijkt als er iemand oogcontact met je maakt, dan geef je bovendien (zonder iets te zeggen!) al aan dat je openstaat voor een praatje.

6. Spreek de persoon aan.

Je zult nooit de partner vinden die je verdient wanneer je deze niet aanspreekt. Een simpele ‘Hoi’ kan hierbij voldoende zijn om een gesprek te starten. Of maak een opmerking over de situatie waarin jullie allebei zijn. Wanneer je niet weet waar je het vervolgens over moet hebben: wees oprecht geïnteresseerd in de ander en luister aandachtig wat de ander te zeggen heeft. Hierdoor kom je er ook achter of je de persoon oprecht leuk vindt.

7. Flirt.

Wanneer je de ander leuk vind, laat dat dan ook blijken. Flirten is simpelweg laten weten dat je de ander interessant vindt. Dit kan bijvoorbeeld door een gemeend compliment te geven, of door de persoon aan te raken. Wanneer je complimenten terugkrijgt, of de ander jou ook begint aan te raken, weet je dat jullie aan het flirten zijn. Ga zo door!

Als je deze dingen (nog) NIET doet, ontneem je wellicht jouw mogelijk toekomstige partner om jou zelfs maar de ontmoeten! Dus waar wacht je op? Test de tip(s) die je nu nog niet doet eens uit wanneer je een leuk iemand tegenkomt op een feestje, in de kroeg, of misschien wel op straat (als je durft!). Kijk eens wat voor effect het heeft.

Mocht jij een specifieke vraag/uitdaging hebben op liefdesgebied, stel deze dan als reactie en misschien wordt het wel onderwerp van mijn volgende blog!