Nu je weet hoe je vrouwen aan kunt spreken, is het nog de vraag waar je die vrouwen dan gaat ontmoeten. Natuurlijk kan dat in de kroeg, maar wat nu als je niet zo’n kroegtijger bent? Wanneer je goed om je heen kijkt, zijn er overal waar jij komt vrouwen aanwezig. Genoeg om te ontmoeten en even een praatje mee te maken dus! Hier 11 situaties waar je vrouwen kunt ontmoeten om een praatje te maken met een vrouw.

1. In de winkel: personeel

Stel je loopt in de supermarkt en kunt niet vinden waar je naar op zoek bent. Loop je dan de hele supermarkt rond? Natuurlijk niet! Vraag die vrouwelijke medewerkster gewoon waar het ligt. Zij kan je vast verder helpen. Ook personeel in een bar of een kroeg zijn gewend om aangesproken te worden. Zij worden er zelfs voor betaald om aardig te reageren tegen (mogelijke) klanten!

2. In de winkel: andere klanten

Naast personeel kun je natuurlijk ook andere klanten in een winkel aanspreken. Als je zelf van lezen houdt en je gaat wel eens naar de boekwinkel, spreek dan een keer een vrouw aan over het boek wat ze aan het bekijken is. Vaak heeft een boekwinkel afdelingen met verschillende type boeken. Wanneer je ziet dat ze nieuwste Harry Potter aan het bekijken is, kun je vragen of ze ook de films heeft gezien. Of je kunt een suggestie doen voor een goed boek wat jij hebt gelezen.

3. Achter de kassa

En als je dan iets in de winkel wilt kopen, moet je het nog even afrekenen. Er is vaak wel een kassa te vinden waar een vrouw aan het werk is. Bovendien dragen kassières vaak een naamkaartje. De volgende keer dat je iets af moet rekenen bij kassière, vraag dan eens of ze het leuk vindt om daar te werken. Verwacht geen heel lang gesprek, maar door vaak vrouwen gewoonweg even aan te spreken wordt je er al beter in.

4. Je opleiding

De keuze voor je opleiding zegt iets over jou als persoon zijnde. Grote kans dat de vrouwen die dezelfde opleiding volgen als jij ook vergelijkbare interesses hebben. Spreek dus een medestudent aan over bijvoorbeeld een les die net is afgelopen. De hoeveelheid vrouwen die je tegen zult komen hangt natuurlijk wel af van de opleiding. Een opleiding als psychologie trekt van nature meer vrouwen aan dan een opleiding technische informatica.

5. Je werk

Net zoals je opleiding zegt het type werk wat je doet iets over jou als persoon zijnde. Maak eens wat vaker een praatje met de vrouwen op jouw afdeling. Of spreek die ene leuke collega eens aan op een borrel of een personeelsfeest. Hou hierbij wel in de gaten wat de bedrijfsregels zijn rondom relaties aangaan op het werk. Maar onschuldig praten en flirten op de werkvloer wordt meestal wel getolereerd.

6. Verjaardagsfeest

Ik vind het af en toe erg leuk om naar een feestje te gaan waar ik alleen de jarige ken en verder niemand. Een ideale manier om mensen te leren kennen. En als ze je goed bevriend bent met de jarige, dan is de kans groot dat er ook een klik is met een van de andere gasten. Probeer iedere vrouw op het feestje even te spreken.

7. Het park

Bij mooi weer zijn er veel mensen te vinden in het park. Wanneer je een hond meeneemt om uit te laten wordt je bijna vanzelf aangesproken door vrouwen. Zeker wanneer het een leuke puppy is. Nu hoef je zelf niet meteen een puppy aan te schaffen, maar je kunt de hond van een vriend(in) uitlaten wanneer het prachtig weer is. Hond blij, eigenaar blij, jij blij!

8. Op de sportschool

Er zijn ook genoeg vrouwen te vinden in de lokale sportschool. Vooral sportlessen zoals yoga of zumba trekken veel vrouwen aan. Wanneer je als man aan zo’n les meedoet zul je een van de weinige mannen zijn en dus heb je weinig concurrentie. Na afloop van de les kun je iemand aanspreken over de les. Misschien kun je haar wel vragen om een van de oefeningen nog een keer samen te doen omdat je die nog niet zo goed onder de knie hebt.

9. Het openbaar vervoer

Veel mensen vervelen zich wanneer ze met het openbaar vervoer reizen. Reden genoeg om een leuk praatje aan te knopen. Je kunt een vrouw altijd vragen waar ze naartoe gaat. En eventueel wat ze daar dan gaat doen. Kies je plek wel goed uit door vooraf goed te kijken waar er leuke vrouwen zitten. En let erop dat je niet in een stilte-coupe gaat zitten. Door daar te gaan praten stoor je mensen die daar zijn gaan zitten vanwege de stilte.

10. Georganiseerde groepsreis

Als vrijgezel in je eentje op vakantie gaan doe je niet zo snel. Gelukkig worden er genoeg groepreizen georganiseerd voor singles. Als voordeel weet je dat iedereen op de reis vrijgezel is en er staan activiteiten met de hele groep gepland. En al die leuke foto’s kun je het beste delen met die ene leuke vrouw wanneer je haar e-mailadres hebt. Of er wordt een Facebookgroep aangemaakt om de foto’s te delen. Hoe dan ook, het is makkelijk om na afloop met iemand in contact te blijven.

11. Speeddate

Dé manier om in een korte tijd veel vrouwen te spreken is door te gaan speeddaten. In elke stad is er bijna elke week wel ergens een mogelijkheid om mee te doen. Je kiest voor de leeftijdscategorie waar jij in valt en er worden vrouwen geregeld die in die categorie vallen. Het enige wat jij hoeft te doen is een kort praatje maken met elke vrouw. Na 3 minuten kun je aangeven of je haar nog een keer zou willen zien en als dat wederzijds is, krijgen jullie elkaar e-mailadres. Lijkt 3 minuten te kort? Dat is voldoende tijd om een eerste indruk van iemand te krijgen.

Deze 11 situaties zijn slechts een aantal voorbeelden, je kunt vrouwen bijna overal tegenkomen. Door goed om je heen te kijken kun je meer mogelijkheden zien om te oefenen om vrouwen aan te spreken. En hoe vaker je dat doet, hoe beter je er in gaat worden.

Laat hieronder in een reactie weten welke situatie jij een aanrader vindt om vrouwen aan te spreken.